L’Associació Professional d’Autors i Creadors de Rumba Catalana és un grup de Musics, Artistes i Creadors Profesionals especialtzats amb la Rumba Catalana que vol promoure i donar vida a un estil de música tant nostre com és la Rumba Catalana.

La Rumba Catalana és nostra perquè va néixer a Barcelona al voltant dels anys 50, i aquesta és l’única creació de musica urbana convertida ja en tradicional i popular en el segle XX a tot Europa.

APAC Rumba Catalana és una associació sense ànim de lucre, formada per professionals, homes i dones, de diferents àmbits i intercultural.

La Junta Directiva està formada per Autors i Creadors del món de la Rumba Catalans, alguns dels quals son molt coneguts per la societat majoritària.

Ens agrada ressaltar la bona convivència entre paios i gitanos, i també d’altres cultures presents a Catalunya.

APAC Rumba Catalana esta formar el Juliol del 2015. Aquest ha estat un temps de coneixement i consolidació, i ara ja estem preparats per dur a terme les diferents activitats previstes per tal d’assolir els nostres objectius.

En pogut organitza rentre altres projectes el 2 edicions del Festival Rumbafest, així com diferents Tallers de Rumba Catalana, Presentar i coordinar el concert Rumberos Pugin el Escenari dins el Festival Grec de Barcelona el any 2017 i el Cançoner Virtual de la Rumba Catalana.

La Rumba és Nostra!. Aquest lema és el que nosaltres pregonem arreu, ja que partim de la base que la Rumba Catalana ja forma part del Patrimoni Cultural de Catalunya i es Música Tradicional i Popular Catalana.

Ara per ara, encara ens trobem en els nostres inicis, ja tenim un volum considerable de socis. Això ens esperona a continuar treballant per situar en el lloc que li correspon la Nostra Rumba, o millor dit, la Rumba de Tots.